Magunkról

Tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy a Dél-budai Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Nonprofit Kft-ben a felnőtt járóbeteg szakellátás a jogszabályi előírások alapján az alábbi feltételek megléte esetén vehető igénybe térítésmentesen:

személyi azonosításra szolgáló érvényes okirat (személyi igazolvány-lakcímkártya vagy útlevél),

biztosítási kártya (érvényes TAJ kártya),

a jogszabálynak megfelelő adattartamú orvosi beutaló kell a következő szakrendelésekre: ortopédia, belgyógyászat, diabetológia, ideggyógyászat, Röntgen-ultrahang, reumatológia, fizikoterápia, gyógytorna, laboratórium, kardiológia, EKG, EEG, audiológia

Nem beutaló köteles szakrendelések: sebészet, urológia, nőgyógyászat, fül-orr-gége, szemészet.

Betegek jelentkezése a szakorvosi vizsgálatra:

1.            A földszinti Betegirányítóban történik azon betegeink jelentkezése és regisztrációja (adatok rögzítése, a bemutatott okiratok alapján a jogosultság ellenőrzése), akik az alábbi szakrendelők szolgáltatását kívánják igénybe venni: szemészeti-, fül-orr-gégészeti-, nőgyógyászati-, ortopédiai-, belgyógyászati-, diabetológiai-, ideggyógyászati-, reumatológiai-, kardiológiai-, urológiai-, sebészeti-, EKG, EEG Szakrendelô

2.            Laboratóriumi vizsgálat esetén, az I. emeleten, a Laboratóriumban kell jelentkezni, ahol az ablaknál történik a regisztráció. (Előtte a földszinten a lift mellett sorszámot kell nyomatni! A sorszámosztó automata 6.30-9-óráig működik) A kerületi háziorvostól kapott beutaló alapján elvégzett laborvizsgálatok leleteit a beutaló orvos részére másnap küldjük vissza!

3.            Azon betegeinknek, akik Röntgen-, ultrahang vizsgálatra, fizikoterápiás kezelésre, gyógytornára jelentkeznek, a II. emeleten kialakított ablaknál kell jelentkezni, ahol megtörténik a regisztráció.

4.            A háziorvosokhoz, fogorvosokhoz, bőrgyógyászati magánrendelésre érkező betegek jelentkezése közvetlenül az ellátó helyen történik

(I., II., és III. emeletek).

5.            Foglalkozás-egészségügyi (alkalmassági) vizsgálatra a III. emeleti szakorvosi rendelőben kell jelentkezni.

Amit a regisztrációs(azonosító) számról tudni kell:

A regisztrációs számot mindig a megjelenés napján (előjegyzett napon) az adott időpontban (műszakban) működő szakrendelésekre adjuk ki.

A regisztrációs számok kiadása a délelőtti szakrendelésekre 7.30-órakor, a délutáni szakrendelésekre 13.30-órakor kezdôdik. Ettől eltérni a számítógépes információs program kötöttsége miatt nem lehetséges. A laboratóriumban 7.00-órától – 9.00 óráig fogadják a nem sürgôs betegeket. Leletkiadás: 10.00-18.30 óra között. Betegellátásra a napi regisztrációs szám átvételét követõen kerülhet sor.

Előjegyzés

A Tájékoztatató túloldalán ismertetett járóbeteg szakrendeléseink előjegyzés alapján fogadják Önöket. Javasoljuk, hogy éljenek az előjegyzés szerint történő ellátás lehetőségével. Az előjegyzést személyesen vagy telefonon, az osztályon vagy a betegirányítástól lehet kérni a 229-1794 telefonszámon 11.00-13.00 óra vagy 17.00-20.00 óra között (a tájékoztatóban közölt táblázat szerint). Az előjegyzési időpontok az egyes szakrendeléseknél, a korrekt betegellátás időigényének és az igénybevételnek (betegforgalomnak) függvényében változóak, mivel egy szakrendelésen, az adott műszakban csak meghatározott számú beteg látható el. Az előjegyzés alapján, egyeztetett időpontban megjelenő betegeknek is regisztrációs számot kell kérni. Kontroll vizsgálatra szóló beutalóval is előjegyzési idôpontot kell kérni a betegirányítástól! Beutalóköteles előjegyzéskérést abban az esetben tudunk elfogadni, ha Önt a háziorvosa beutalóval már ellátta. Telefonon történő időpontkérés esetén a beutalón szereplő naplószámot be kell diktálni.

Betegek behívása a rendelőbe:

A regisztrálást követően a betegek a rendelő előtti váróban foglalnak helyet. A betegek behívása a rendelésre az ajtó fölött elhelyezett kijelzőn megjelenő regisztrációs szám megjelenésével történik. Előjegyzett beteg esetében regisztrációs szám és „E” betű jelzi a behívást.

Tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy a regisztrációs szám nem sorszám, esetenként elôfordulhat, hogy a Betegirányítóban kapott regisztrációs számtól eltér a rendelőbe történő bejutás. Orvos-szakmai indokok (sürgősség), továbbá előjegyzés, átirányítás határozhatják meg a bejutás sorrendjét. A sürgős szükség körébe tartozó egyes egészségügyi szolgáltatásokat az 52/2006. (XII. 28.) EüM. rendelet szabályozza.

A „sürgős” jelzésû beutalóval érkező betegek ellátása az aznapra előjegyzett betegekkel azonos időpontban történik, emiatt értelemszerűen a várakozási idô is megnövekedhet.

Felhívjuk betegeink figyelmét, hogy az október 15-tôl április 15-ig működő ingyenes ruhatárat bármely rendelésre, vizsgálatra, kezelésre érkeznek intézetünkbe, szíveskedjenek igénybe venni. Sem a szakrendeléseken, sem a laboratóriumi vérvételi helyen nem lehetséges a kabátok elhelyezése. Kérjük betegeink szíves megértését.

Beutaló

Jogszabály szerint kizárólag orvosi beutalóval fogadhatnak betegeket az alábbi szakrendelések: ortopédia, belgyógyászat, diabetológia, ideggyógyászat, Röntgen-ultrahang, reumatológia, fizikoterápia, gyógytorna, laboratórium, kardiológia, EKG, EEG.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a jogszabálytól eltérő – hiányos adattartamú vagy hibásan kitöltött– beutalóval érkező betegek a beutalóhoz kötött ellátást nem vehetik igénybe. Ilyen esetben a beteg dönthet, hogy visszamegy-e a beutalót kiállító orvoshoz a beutaló pontosításáért, vagy beutaló nélkül, teljes térítési díjjal veszi igénybe az ellátást.

Tájékoztatjuk Betegeinket, hogy az érvényes beutalónak tartalmaznia kell: a biztosított adatait (neve, születési ideje, lakcíme, TAJ száma);

a beutaló orvos és munkahelyének azonosítására szolgáló adatot, megnevezését, kódját; a vizsgálatra vagy gyógykezelésre felkért szolgáltató (jelen esetben intézetünk) nevét, intézményi azonosító kódját; a beutaló orvos által végzett ellátást azonosító naplósorszámot, a beteg rövid kórelőzményét; a beutaló diagnózis szöveges leírását, kódját; annak megjelölését, hogy a beutalt biztosított tekintetében rendelkezik-e intézetünk az adott szakellátás tekintetében területi ellátási kötelezettséggel; a beutaló kiállításának dátumát.

Felhívjuk betegeink figyelmét, hogy a beutaló érvényessége a kiállításától számított 90 nap.

Rendelési időpontok

A rendelési idők előre nem tervezhető okok miatt esetenként módosulhatnak. Tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy a szakrendelők rendelési idejéről, az előjegyzésről a Betegirányító munkatársai nyújtanak tájékoztatást személyesen vagy telefonon, a 229-1794 telefonszámon minden nap 11.00-13.00 óra vagy 17.00-20.00 óra között. Minden évben július 1. Semmelweis Nap, az egészségügyben munkaszüneti nap.

Köszönjük, hogy kedves Betegeink bizalmukkal megtisztelték Intézetünket. A Tájékoztatóban foglaltak a zavartalan betegellátást, az Önök gyógyulásának érdekét szolgálják. Kérjük a Tájékoztatóban foglaltak megértését és betartásában szíves együttműködését.

Budapest, 2015.január